Zbog tmurnog vremena koje jesenje doba nosi sa sobom, ponekad će izgledati kao da je pala noć već u poslepodnevnim satima, pri čemu u pomoć ne mogu uskočiti ni prozori zbog nedostatka dnevne svetlosti. Ali uz pomoć sledećih šest saveta, u svoj dom možete uneti dašak svežine i svetlosti pa se tako odupreti mračnom razdoblju koje je ispred nas.

1. Svetli tepisi i nameštaj

Bela boja je idealno rešenje ukoliko u svoj dom želite uneti dodatnu svetlost, zbog svoje sposobnosti da reflektuje i pojačava svetlost. Iako nije najpraktičniji izbor boje za održavanje, i beli detalji poput jastuka i pokrivača učiniće značajnu razliku u vašem interijeru.

2. Ogledala

Jedan od najstarijih trikova uz pomoć kojeg sobu možete učiniti vizualno većom i svetlijom je uz pomoć ogledala, ali pritom ne treba preterivati. Dovoljno vidljivu promenu učiniće i ogledalo horizontalnog oblika koje možete postaviti iznad kreveta ili kauča.

3. Recite "ne" tamnim slikama na zidovima

Slike tamnog kolorita na zidovima zasigurno neće pomoći pri unošenju svetlosti u vaš dom, a uz nekoliko radova svetlijih tonova koje ćete postaviti na svoje zidove, učinićete vidljivu promenu koja će goditi i vašem oku.

4. Izbacite suvišne detalje

Ukoliko vam neki u predmet u interijeru nije neophodan, izbacite ga. Raščistite sve ono čemu ne možete pronaći svrhu ili je nepotrebno, nakon čega će se vaš prostor činiti manje tesnim i bogatijim svetlošću.

5. Eksperimentisanje visećim svetljkama

Ako vam nedostatak prozora stvara mračnu atmosferu u sobi, do rešenja za taj problem možete doći tako što ćete na zid obesiti viseće svetiljke različite dužine. Nakon što ih upalite, gotovo da i nećete primetiti kako se iza njih ne krije pogled na zelenilo ispred vaše zgrade.

6. Ne preterujte

Budi kreativni i slobodno eksperimentišite u svom prostoru, ali ne zaboravite kako je moguće i preterati sa unošenjem svetlosti u interijer. Igrajte se s lampama različitih oblika, usmerite svetlost na specifične komade nameštaja ili umetnina i kao i u svemu ostalom - ne zaboravite da budete umereni.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama