Koronavirus najnovije

Dok se niste ostvarili u ulozi roditelja, za raspremanje kuće vam je bilo potrebno sat vremena. Međutim, kada vam se ta mala bića pridruže, čišćenje postaje svakodnevni posao...

1. Gomila prljave odeće

Bebe ne mogu da šetaju, govore, niti znaju da se igraju, ali ipak vrlo lako naprave krš. Ova malena bića prave ogroman nered, a odeću umeju da isflekaju i do nekoliko puta dvevno. Dečica prljaju ne samo svoju, već i garderobu svakog ko im se nađe na putu. 

2. Zidovi 

Kada dobijete dete, morate da naučite da budete brzi kada je menjanje pelena u pitanju. Ko bi rekao da će vam čišćenje dečijeg urina sa zidova postati svakodnevna obaveza?

3. Tajanstveni obrisi na prozorima

Kako deca rastu, njihov nered se drastično menja. Dok puze, haos očekujte na podu, ali prava žurka počinje kada počnu da hodaju. Zaboravite na čiste prozore, oni su vašoj deci mesto za otiske prstiju, ljubljenje svog odraza, lepljenje balica...

4. Prljavština nekad postane hrana

Prvo pravilo raspremanja glasi: Očisti, pre nego što dete prljavštinu pojede. Mrtve bubice, mrvice hrane na podu i blato dečici ponekad izgledaju vrlo ukusno. Bolje ne odugovlačite sa brisanjem podova i prozora, kako ne biste morali da zavlačite ruke u ta mala usta puna oštrih zubića.

5. Umetnička dela

Kod dece kreativnost je vrlo izražena. Međutim, može se desiti da bojice i plastelin, vašem malom umetniku bolje izgledaju na zidu, nego na papiru.