Kako 'čuvate' hranu u svom frižideru? Držite li možda u njemu šerpu sa supom bez poklopca ili načeto voće na tanjiru? Ako ste odgovorili potvrdno, onda ste i vi 'krivi' za grešku zbog koje se frižideru lako može pokvariti.

Naime, stručnjaci preporučuju da svu hranu držimo u zatvorenim posudama, a tečne namirnice u flašama ili loncima takođe zaštitimo pravilnim prekrivačem. Ako ih ostavimo nepokrivene, one će ispuštati vlagu koja će preopteretiti kompresor frižidera.

Popravka ili zamena kompresora nije nimalo jeftin postupak, pa zato obratite pažnju na pravilno spremanje namirnica.

Savet plus: Osim namirnica, za vlagu u frižideru velikim delom krivo je često otvaranje zbog kojeg topli vazduh ulazi u unutrašnjost, ali i situacija u kojoj se frižider ne zatvara do kraja. Uvek proverite blokira li vam nešto vrata frižidera. Nikako nemojte zbog straha od vlage hranu držati van frižidera i proverite koje namirnice obavezno morate da čuvate na hladnom.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama