Čišćenje kade može izazvati mnogo glavobolje ako redovno ne održavate higijenu sanitarija. Uz ovaj recept za uklanjanje prljavština iz kupatila, uživaćete u celom procesu.

Da biste očistili kadu potrebno vam je tek dva sastojka koja već sigurno imate kod kuće – polovina grejpfurta i malo obične soli. Grejpfrut, baš poput limuna, sadrži veliki procenat kiseline koja izgriza vodeni kamenac, dok so predstavlja abrazivno sredstvo koje će ukloniti nečistoće na površini kade. 

Polovina grejpa poslužiće vam i kao 'sunđerčić' za ribanje. Uhvatite dlanom polovinu grejpfurta sa korom, a površinu kade pospite sa otprilike 50 grama soli. Nežnim pokretima izribajte celu kadu, a potom je isperite vrućom vodom. Uz čistoću, ovaj citrus će ostaviti i prijatan miris u kupatilu. 

Prirodna sredstva poput soli i citrusnog voća su blaža rešenja za čišćenje sanitarija. Ne samo da ga manje uništavaju, već osiguravaju i bezbednije mesto za kupanje cele porodice.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama