Većina ljudi u svom domu za čišćenje koristi sirće jer je štedljivo i prirodno.

Međutim, sirće je po svojoj strukturi kiselina i ne preporučuje se za sve.

PROČITAJTE I...Pomoć u kući: 10 neverovatnih upotreba sirćeta

Pročitajte na kojim materijalima bi trebalo da ga koristite:

1. Granitne i mermerne površine. Kiselina u sirćetu može da ošteti prirodni kamen. Umesto toga, trebalo bi koristiti tečni deterdžent i toplu vodu.

PROČITAJTE I...Ekološka sredstva za čišćenje

2. Pločice od prirodnih materijala. Prirodni kamen u vašem kupatilu ne podnosi kiselinu kao što su sirćetna ili kiselina od limuna. Držite se sapuna ili deterdženta za sudove i vode.

PROČITAJTE I...Soda bikarbona - kraljica našeg doma

3. Fleke od prosipanja. Ako ispustite jaje na pod, ne posežite odmah za sirćetom. Kiselina može da učini da se jaje stvrdne, pa da tako napravite još teži posao.

4. Drveni podovi. Koristite proizvode koji su napravljeni za čišćenje drveta. Ne može svaka drvena površina da izdrži kiselinu iz sirćeta. Ako ipak želite da probate sa sirćetom, uradite to na nekoj neprimetnoj površini, a pre toga sirće rastvorite u vodi.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama