Američko Udruženje za istraživanje kancera naglašava da još uvek nema dovoljno naučnih dokaza da upotreba dezodoransa može nepovoljno uticati na zdravlje, ali mnogi preferiraju proizvode nastale u domaćoj radinosti i za koje znaju da su stopostotno prirodni.

Ako spadate u takve, obradovaće vas vest da je moguće napraviti potpuno prirodan dezodorans u prahu, i to za vrlo kratko vreme. Evo i kako...

Prirodni dezodorans će naročito poslužiti ako je vaš problem pojačano znojenje u trudnoći.

1. Nakon što ispraznite kutiju kreme, dobro je operite. Ona će poslužiti kao ambalaža ovu zanimljivu i zdravu mešavinu.

2. Stavite u ovu posudicu šezdeset mililitara sode bikarbone, koja odlično upija neprijatne mirise. Ona se, inače, i sama može upotrebljavati kao dezodorans, ali u tom slučaju ponekad izaziva iritacije kože.

3. Dodajte šezdeset mililitara kukurznog skroba, koji deluje tako da smanjuje znojenje i ublažava dejstvo sode bikarbone, pa ne dolazi do iritacija.

4. Stavite poklopac na kutiju i dobro je protresite kako bi se mešavina sjedinila.

5. Dezodorans nanesite pomoću vate, četkice za šminkanje ili prstima.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama