Dizajnerka Lejla Bitenkort iz kompanije Oba! Arquitetura dobila je zadatak da osmisli idealnu sobu za porodični stan u Riju de Žaneiru namenjenu deci jednog poznatog brazilskog umetnika.

S obzirom na to da je reč o prostoriji koju deli dvoje dece, ona je morala da pažljivo organizuje nameštaj i prostor za skladištenje, kako bi potrebe oba deteta bile ispunjene. Takođe, trebalo je imati u vidu i činjenicu da je ova porodica sklona umetnosti i originalnosti.

"Volim da pričam priče kroz nameštaj i druge predmete", objasnila je Lejla svoju dizajnersku filozofiju. "Verujem da prostor namenjen mališanima mora da ima razigranost, magiju i pomalo improvizacije."

Ona se zato odlučila za mnoštvo različitih boja koje su savršeno ukomponovane. Sobom dominira polica u obliku drveta, nameštaj je prilično jednostavan, a naročito su upečatljivi detalji - šareni jastučići s vezovima i aplikacijama.

Pogledajte ovo malo dizajnersko remek-delo i razmislite kako bi se neki od sličnih detalja uklopio u vaš dom.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama