- Ako je cucla-varalica omiljeni "drug" vašeg deteta, obavezno je ponesite.

- Biće vam potrebne i portiklice, šolja (ako je vaša beba već koristi), ili još bolje plastične čaše. Zvečkice i igračkice kojim će se beba zabaviti u toku puta.

- Ponesite i 2-3 plastične flaše sa običnom vodom - nekada maramice nisu dovoljne da obrišu bebu kada bljucne, umaže se hranom, ili se ukaki. U toku puta povremeno je umivajte i osvežite vodom.

- Kada se zaustavite izvedite bebu iz kola. I njoj će prijati da izađe na svež vazduh. Starija deca će i sama tražiti da se zaustavljate, jer im je put dosadan i zamoran. Pustite dete da se protegne, malo se poigrajte i jurite, ali vodite računa da niste blizu puta gde kola "jure" i gde bi vaša i detetova bezbednost bila ugrožena.

- Nemojte praviti "blindirani" auto, otvarajte prozore i provetravajte, ali takođe vodite računa da beba / dete ne budu direktno izloženo promaji, ali ni suncu! Ako imate klimu u kolima ne pravite preveliku temperaturnu razliku!

- Koliko god je to moguće ispoštujte bebine /detetove potrebe i navike (spavanje, hranjenje, pojenje).

- Nikada ne ostavljajte bebu / dete, same u kolima, bez obzira što, na primer, spava. Parkirajte se, kada je to moguće, u hladovini i budite blizu kola, tako da uvek možete da vidite dete.

- Stavite štitnike za prozore. Tako ćete zaštititi bebu / dete od sunca i toplote.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama