Obnavljanjem letova nekih inostranih kompanija, cene karata su postale niže, a mogućnost kombinovanja letenja sa jeftinijim avio kompanijama, otvorilo nam je vrata za pojedine destinacije. Tako je, recimo, Španija od prošle godine postala bliža našim turistima.

Za porodično letovanje, najčešće se preporučuje Kosta Brava, biser Katalonije. Najlepša mesta ove regije za letovanje sa decom su Tosa de Mar - sto kilometara udaljena od Barselone, i Santa Suzana - sa dugim peščanim plažama, uskim kamenim ulicama starog grada i tradicionalnim načinom života. Avio karta košta oko 200 evra do Barselone, sa čijeg aerodroma do Santa Suzane možete stići vozom za nešto manje od 3,5 evra po osobi.

Od interesantnih mesta za odlazak na izlet, treba pomenuti i Đironu - jedan od najstarijih gradova regije, kao i Figueres - rodni grad Salvadora Dalija, u kome se nalazi i muzej čuvenog umetnika.

Bojana Stanković


Porodična putovanja: Najbolja mesta za letovanje sa decom u Italiji

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama