9. Makar u bazenu...

Sve navedeno, dobra je letnja zabava kroz sport i fizičke aktivnosti na moru, reci, jezeru... pa i bazenu, s tim što boravak u njemu ne dozvoljava upotrebu čamaca, a često ni lopti. Pored toga, deca se teže uče plivanju, jer je voda u dečjim bazenima plitka, a u ostalim preduboka za najmlađe. Ipak, uređene površine oko bazena često ostavljaju dosta prostora za igru.

Kada se sa letovanja vratite kući, dete od tri-četiri godine će moći sa vama u bazenu da nastavi da uči plivanje. Od pete godine, a posebno starija deca, časove plivanja će moći da pohađaju samostalno (bez vas u bazenu). Kod nas u pojedinim školama ronjenja postoje grupe i za tako malu decu, a postoji i mini vaterpolo.

Kombinacija vode, sunca, čistog vazduha i bogatstva prirode, idealna je za savladavanje raznih, pa i sportskih veština. Iskoristite ovo leto da bi vam zima bila zanimljivija - ne samo što ćete imati čega da se sećate i čemu da se smejete, već i zato što će vaše dete biti zdravo.

Željka Zebić

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama