"Prvo obično ide polučasovno ubeđivanje da je vreme za spavanje, pa namensko gašenje TV-a, pa pregovori oko kupanja i pranja zuba, potom malo maženja u krevetu, pa priča za laku noć. Otprilike ovako izgleda spremanje u krevet jednog deteta. A zamislite kako je kad ih imate osam..."

Koliki izazov predstavlja organizacija mnogočlane porodice najbolje zna Kloi Danstan, dvadesetsedmogodišna mama iz Australije. Ona i njen suprug su prvo dobili troje dece, pa zatim trojke, a onda i blizance.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli chloe and beans (@chloeandbeans)

Svih osmoro mališana ima manje od 10 godina, a da bi sve bilo kako treba, svi namireni, siti, čisti i opeglani, potrebna je zaista dobra organizacija.

Kako to izgleda u praksi, Kloi redovno objavljuje na YouTube kanalu. Pa tako pripreme za spavanje počinju već od 16.30 kada Kloi kreće sa spremanjem večere. U međuvremenu, stariji klinci pomažu da se raspreme dečje sobe, sklone igračke i garderoba, dok najmlađi u to vreme dremaju. 

Sledi večera, zatim pranje zuba nešto pre 20h, leganje u krevet i, naravo, čitanje bajki za laku noć. Olakšavajuća okolnost jeste što su neka deca već dovoljno velika da mogu sami uveče da obuku pidžame, kao i da se ujutru spreme.

Karantin zbog pandemije koronavirusa, koje svima širom sveta pada izuzetno teško, za Kloinu porodicu je boljitak, jer i ona i suprug Rajan rade od kuće, pa imaju više vremena za decu.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli chloe and beans (@chloeandbeans)

"Starija deca ujutro slušaju onlajn nastavu i rešavaju zadatke, a posle podne uživaju u zajedničkim aktivnostima: crtanju, igranju igračkama, smehu", kaže Kloi i dodaje da je ključ uspeha dobre organizacije kod ovako velike porodice - dobro osmišljen obrok. Kloi je naučila pregršt brzih recepta što joj umnogome pomaže da dodatno uštedi vreme.

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli chloe and beans (@chloeandbeans)

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama