Traganje za idealnim šamponom za kosu ponekad zna biti dugotrajan i "bolan" proces. Proizvođači vas sa svih strana bombarduju egzotičnim sastojcima, za koje dosad niste nikad čuli, a svi redom obećavaju kako će upravo njihov proizvod vašu kosu učiniti najlepšom.

Osim što je teško odabrati iz bogate ponude, male su šanse da ćete iz prve naleteti na "onaj pravi" i verovatno ćete nastaviti nezadovoljno da menjate šampone iz meseca u mesec, nadajući se da će vam se jednom slučajno posrećiti.

Međutim, to više ne mora biti tako, jer od lepe kose deli vas samo jedan sastojak, koji se skriva u mnogim šamponima, a trebalo bi ga izbegavati. Radi se o sulfatima, koji deluju štetno na kosu, pa osim prljavštine, s vlasi uklanjaju prirodna ulja i vlagu i čine ih izloženijima spoljašnjim uticajima.

Osim u šamponima, nalaze se i u drugim proizvodima za kosu, poput regeneratora, gelova, pena i slično. Zato biste pri svakoj kupovini nekog preparata za kosu trebalo da proverite da li sadrži sulfate i birate samo one proizvode koji ih nemaju, jer vam jedino oni garantuju lepu kosu.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama