U prvim nedeljama nakon porođaja mame treba da se odmaraju i da se potpuno posve svojim bebicama. Takođe, nikako ne bi trebalo da očekuju da će se odmah vratiti u formu u kojoj su bile pre trudnoće.

Svako mršavi drugačije, važno je samo da otkrijete šta vama odgovara u odnosu na stanje organizma i životne navike.

Nekoliko mama će vam pomoći u tome. Naime, one su za magazin Parents otkrile šta je njima najviše pomoglo da izgube višak kilograma, pa možda će nešto od njihovih "caka" biti baš vaš recept za uspeh.

Ovo su njihove zanimljive strategije:

1. Elizabet iz Illinoisa je izgubila 13 kilograma u roku od pet meseci i kaže:

"Porodila sam se na zimu. Stalno sam bila kod kuće sa svojim novorođenčetom. Puštala sam omiljene pesme iz osamdesetih i plesala po kući. On bi se smejao mojim urnebesnim pokretima, a ja sam na taj način vežbala i podizala sebi raspoloženje".

2. Deana iz Džordžije kaže da je vežbala zajedno sa sinom Karterom. 

"Uzela bih sina u ruke i radila čučnjeve"

3. Ivi iz Kalifornije varala je samu sebe kada su upitanju slatkiši. Kaže da je stavljala jogurt u zamrzivač i jela ga umesto sladoleda

4. Daniela iz Njujorka savetuje da pijete puno vode

"Pila sam čašu vode pre svakog obroka kako bi me zasitila. Utolim žeđ, a posle pojedem manju količinu hrane". 

5. Ilana iz Nju Džersija je izgubila 18 kilograma za dve godine. Ona kaže da se odrekla omiljenog sira, kolača i bombona. Umesto toga za užinu he hela domaći čips od krompira, šargarepu i jabuke. Kaže da su je te suptilne promene spasile i da je dala svom telu dovoljno vremena da se promeni na zdrav način.

6. Megan iz Njujorka kaže da je namerno držala sve potrepštine za bebu na donjem spratu kako bi morala da koristi stepenice.

7. Nikol iz Masačuseca je svaki dan sa svojom devojčicom šetala po parkovima, ulicama i šoping centrima. 

"Kad god je beba bila mrina i raspoložena, šetale smo!"

8. Beti iz Njujorka kaže da je sebi zacrtala jasan cilj i vremenski period u kojem mora da ga ostvari. Ona je odlučila da će istrčati polumaraton koji se održavao devet meseci od njenog porođaja. Počela je sa šetnjama sa kolicoma, a kasnije je dodala i trčanje u teretani. Na taj način, do maratona je izgubila deset kilograma.

9. Keri iz Njujorka kaže da je svu kaloričnu i nezdravu hranu izbacila iz kuće kako ne bi došla u iskušenje da je jede. 

10. Taktika Kristin sa Ron Ajlanda je da jede zdravo za doručak jer joj je to najvažniji obrok u danu. Ona namesti alarm 15 minuta pre sedam sati kako bi se probudila pre bebe i stigne da napravi zdrav doručak. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama