Tokom trudnoće, većina trudnica usled hormona ima bujnu i snažniju kosu. Međutim posle porođaja nivo estrogena se smanjuje, te može doći do opadanja kose. Većina porodilja ovu pojavu doživljava stresno, ali nemate razloga za brigu jer je to samo trenutna faza, koja prolazi u roku od šest meseci do godinu dana, kada će se sve vratiti na staro. 

Jedna mama iz Jute, koja je i frizerka je rešila da objavi šta se dešava sa kosom posle porođaja na svom Instagram profilu. Ona se odvažila da prikaže ovaj problem, onakvim kako stvarno i izgleda: klupko dlaka koji posle svakog pranja ostaje u ruci ili na četki. 

Snimak koji je opisala rečima: "Ništa kao postporođajno opadanje kose", kod nekih je izazvao nevericu, dok se dosta mama ipak pronašlo u ovom snimku i podsetilo kroz kakve su promene prošle posle porođaja. 

I dok uživate u majčinstvu, zaboravite na dlake koje lete na sve strane, uz pomoć ovog prirodnog preparata koji možete napraviti same kod kuće. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama