Koža tokom najtoplijih meseci zahteva posebnu vrstu nege, baš kao što to radimo i zimi. Različiti faktori poput sunca, soli, hlora, vetra i češćih depilacija mogu uticati negativno na izgled kože, pa je zato potrebno da posebnu pažnju obratite na njeno stanje i izgled.

Umesto korišćenja različitih krema i losiona koji mogu dosta smanjiti količinu novca u našim novčanicima, preporučujemo vam da napravite sopstveni, domaći losion koji je dosta bolji od svih drugih preparata. Pored kvalitetnih sastojaka, ovaj losion će u potpunosti regenerisati i hidrirati vašu kožu.

Sastojci:

- 30ml hidrolata (cvetne vodice) od lavande ili nane

- 70ml hladno ceđenog bademovog ulja

- 15 kapi esencijalnog ulja od nane

Priprema:

Sve sastojke pomešajte u jednoj sprej-bočici kako biste na najlakši način mogli da koristite ovaj preparat. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Losion u spreju se može koristiti svaki put nakon tuširanja, ali i svaki put kada osetite potrebu da je vašem telu potrebno osveženje.  

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama