Videli smo sve moguće varijante asimetričnih frizura, delimično obrijane kose (undercut) i piksija. Takođe, videli smo različite vrste boba i loba, kao i geometrijskih oblika frizura... Ove sezone je konačno stiglo osveženje i mala izmena postojećih vrsta frizura.

Predstavljamo vam pet najboljih, koje treba da probate dok ne prođe leto, a idealno vreme je, naravno, jul ili avgust:

1. Kosa koja je stilizovana uz pomoć razdeljka

Foto: Profimedia

Mislite da je kosa podeljena na dva dela, hairstyle trend koji je ostao daleko iza nas? Ne! On se vratio i sve je bolji i popularniji. Ovu frizuru možete stilizovati na srednjoj dužini kose (poput boba), a ako niste spremni da napravite ekstremnu promenu i dalje možete postići ovaj look.... Dok vam je kosa još uvek mokra, samo napravite dublji razdeljak, prebacite kosu na stranu, i sačekajte da se do kraja osuši, pre nego što počnete da je stilizujete i zalizujete na stranu.

2. Izlomljena kosa

Foto: Profimedia

Ovo je jedan trik koji će vam pomoći da osvežite svoju klasičnu bob frizuru. Messy, neuredni talasi, zaglađene šiške i pramenovi koji uokviruju lice izgledaju veoma šik, opušteno i trendi.

3. Naglašen bob

Foto: Profimedia

Ovo je neobičan bob, naglašene strukture koji deli kosu na dva jednaka dela i svu pažnju usmerava na gustinu i jačinu kose. Pored toga, ovaj look će zaista privući pažnju na vaše prelepe crte lica.

4. Podignuta, tapirana kosa

Foto: Profimedia

Ovaj stil smo viđali na muškarcima, i veoma smo uzbuđeni što ga konačno nose moćne dame! Grejs Džouns je pravi predstavnik, a Zendaja je fantastično iskopirala njen look. Ova frizura je idealna za nešto gušću, jaču kosu, a poželjno je da ona bude veće dužine. 

5. Moderan bob

Foto: Profimedia

Kao što možete da primetite, 2017. godina je pravi period za šišanje i osvežavanje kose. Pored izdvojenih frizura, sve češće viđamo bob koji po formi i obliku podseća na dvadesete godine 20. veka, mada ipak dolazi u nešto drugačijoj varijanti - osvežen divnim talasima!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama