Koronavirus najnovije

Ako postoji nešto bez čega ne možete da zamislite svoju svakodnevnu bjuti rutinu, onda je to hidratantna krema. Ali kako bi ona bila učinkovitija morale biste da izbegavate određene greške:

Ne nanosite je na suvu kožu

Hidratantna krema trebala bi da se nanosi dok je koža još uvek malo vlažna od umivanja i čišćenja. Jedna od glavnih njenih uloga je zaključavanje hidratacije, ali ako je vaša koža potpuno suva, nema šta da se "zaključa".

Ne zaboravite vrat

Vašem vratu potrebna je jednaka količina pažnje kao i licu. Vrat je jedno od prvih mesta na kome se vede znaci starenja, pa ga nemojte zanemarivati. Kremu na vrat nanosite čvrstim pritiscima na kožu.

Cena ne znači uvek i kvalitet

To što je neka krema skupa, ne mora da znači da će vama nužno dati neverovatne rezultate i da će odgovrati vašoj koži. Zapravo, vrlo često su neki od najjeftinijih sastojaka za hidrataciju, uključujući vazelin i glicerin, jednako učinkoviti u pomaganju koži da zadrži vodu kao isto skupi proizvodi.

Zaboravljate piling

Mrtve stanica na koži tokom vremena ne dopuštaju proizvodima da pravilno prodiru u kožu. Da biste rešili taj problem, ne zaboravljajte redovno da radite piling. To će rezultovati boljom hidratacijom, a ujedno i sjajnijom i lepšom kožom.

Ne razmazujte kremu

Umesto da kremu samo nanesete i brzo razmažete po licu, pokušajte to da uradite na način koji će mnogo više doprineti lepšem i zdravijem izgledu vaše kože. A potrebno je da kremu samo lagano utapkate prstima u kožu.

Ovaj način povećava pritisak i toplinu, pomažući koži da bolje upije proizvod. Inače, ovo je tradicionalna bjuti tradicija u Aziji i Koreji, pa bi to trebale odmah da usvojimo jer žene u tim zemljama zaista imaju kožu na kojoj im svi zavide.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama