Mnoge žene verovatno nisu pomišljale da za "kompletan", besprekoran izgled odlučujuću ulogu imaju lepo oblikovane obrve, a ne make-up. Zato, pre nego što počnete sa šminkanjem, potrebno je da oblikujete obrve prema crtama lica. Evo kako da to uradite u nekoliko koraka:

1. Pre svega, moraju da budu počupane dlačice između obrva (na korenu nosa).

2. Obrva bi trebalo da počinje iznad unutrašnjeg ugla oka.

3. Neuredne dlačice, koje rastu ispod prirodnog oblika obrve, treba ukloniti.

4. Najviša tačka obrve bi trebalo da bude nešto malo dalje od sredine oka, ka spoljašnjem uglu.

5. Završetak obrve je tačka koja se dobija povlačenjem zamišljene prave linije od korena nozdrve do spoljašnjeg ugla oka.

Obrve čupajte u smeru rasta dlake. Kako biste izbegli urastanje dlačica, nanesite tonik za lice ili neko drugo sredstvo za zatvaranje pora. Bilo bi poželjno da celokupan proces čupanja obrva obavite  nekoliko sati pre šminkanja (ili dan ranije).

Olovka za obrve
Ako koristite "tešku" ili gustu podlogu za šminku, pažljivo je nanesite oko obrva - da biste izbegli narandžasti ton. Inače, boja obrva se usklađuje sa bojom kose i tena.
Olovka za obrve bi trebalo da bude za nijansu svetlija od prirodne boje obrva, a za postizanje prirodnijeg izgleda - možete da ih korigujete senkama, pomoću tanke četkice.

Oblikovanje obrva prema obliku očiju

1. Sitne oči

Izbegavati lomljene lukove, već težiti ka zaobljenim linijama - tako će oči izgledati krupnije.

2. Duboko usađene oči

U ovom slučaju treba vizuelno povećati prostor između očiju i obrva.

3. Blizu postavljene oči

Obrve su, takođe, postavljene blizu, ponekad su gotovo spojene. Povećajte razmak između njih čupkanjem unutrašnjih dlačica, a olovkom produžite spoljašnji ugao.

4. Široko postavljene oči

Olovkom iscrtajte produžetak obrva sa unutrašnje strane, tako da obrve vizuelno približite.

Katarina Pejaković, profesionalni šminker

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama