Popularna blogerka i spisateljica iz Australije, Konstans Hol, nedavno je na svojoj Fejsbuk stranici objavila fotografiju na kojoj je sa svojom decom, a koja je nastala u restoranu.

“Pre nekoliko nedelja dečiji psiholog kojeg dobro poznajem pogledao je u moju dečicu i rekao mi - ti si tako dobra mama”, napisala je Konstans pored fotografije i dodala da se nikad nije osećala kao odlična majka, budući da se stalno borila sa konstantnim haosom, kratkim fitiljem i manjkom strpljenja kada su deca u pitanju.

Međutim, psiholog joj je pojasnio stvari:

“Bebe plaču, to je način na koji one komuniciraju. Mala deca vrište, deca se stalno žale, a tinejdžere sve iritira.

Ali znaš šta Konstans? To je bolje od tišine.

A couple of weeks ago a child therapist that I know looked at my kids and said, "You're such a good mum" Feeling...

Posted by Constance Hall on Sunday, May 21, 2017

Kuća puna dečje vriske i borbenih tinejdžera i roditelja koji moraju da odgovore na svako pitanje i zahtev je, prema mom mišljenju, “zdrava” kuća.

Više bi me zabrinula tiha, uplašena deca, tinejdžeri koji se ne vraćaju kući i roditelji koji ne komuniciraju.

Deca nisu ta koja te izluđuju, već si bila luda. Zato ih i imaš.” 

Nakon ove izjave, Konstans je objasnila da je počela da misli da je dobra mama ponovo. Ona je svoju objavu završila tako što je pozvala roditelje da duboko udahnu i zapamte da dobro rade svoj posao, a oni su joj uzvratili tako što su post lajkovali više od 300 hiljada puta i podelili ga skoro 200 hiljada puta.

Mnogi od njih su u komentarima podelili svoja iskustva, takođe.

“Imam šestoro dece i naša kuća je uvek ispunjena plačom, vikom, napadima besa, hormonima, haosom... Ali mi smo kraljice i odlično nam ide.”

“Za sve nas mame koje očajnički brinemo da smo negde pogrešile - jedan veliki grupni zagrljaj! A sada razdvojite decu da se ne bi poubijala i zapamtite - još malo vremena je ostalo do čaše vina.”

Grupni zagrljaj za sve roditelje koji rade najbolje što mogu!

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama