Malin Bjork iz Švedske je tokom trudnoće nabacila nekoliko kilograma viška, a potom je snimila video "Moje fitnes putovanje", gde je objasnila, korak po korak, kako je vratila vitku liniju i zategla mišiće. Ona ističe da je neposredno nakon porođaja, čim se osetila dovoljno dobro, krenula u duge šetnje. Prvo sama, a potom gurajući kolica i bebu. Kaže da je dnevno hodala i dva, tri sata, nekada bez prestanka, a nekada malo ujutru, malo kasnije tokom dana.

Posle mesec dana počela je da radi lagane vežbe kod kuće. Ruke je vraćala u kondiciju tegovima od kilogram, radila je čučnjeve i iskorake. Nakon dva meseca je krenula u teretanu, prvo tri puta nedeljno, a zatim šest puta po sat vremena. Kada je dostigla željenu težinu, fokusirala se na pojedine delove tela i radila vežbe za određene grupe mišića.

Takođe, vežbala je i igrajući se s bebom. Osim vežbanja, vodila je računa i o ishrani, ali kaže da se nije mnogo "mučila". Nije jela slatkiše, hleb, peciva, a testenine je jela samo za doručak i pojačala je unos vode. Ona savetuje ženama koje žele da smršaju, da jedu pečeno ili bareno meso i sveže povrće, ribu barem tri puta nedeljno i da se nikako ne izgladnjuju, jer mama koje imaju bebe treba mnogo snage, što znači – mnogo zdrave hrane.

Takođe, Bjork upozorava na štetnost slatkiša koji nam samo oduzimaju snagu. Zapravo, daju nam energiju, ali na kratko i već posle pola sata smo ponovo gladni i bez snage za svakodnevne aktivnosti.

A photo posted by Fitnessmom.se (@malinbjork) on Apr 8, 2016 at 4:52am PDT

A photo posted by Fitnessmom.se (@malinbjork) on Apr 5, 2016 at 9:21am PDT

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama