Seksualni terapeut Isadora Psalm smatra da je sjajan seks zapravo životni stil, ali da romantika nije ključna u ovom činu. Morate pripaziti i kako se hranite.

Ona preporučuje sedam specifičnih namirnica koje podižu nivo testosterona i podstiču prokrvljenost u trenutku kada želite da se ''oraspoložite''.

Crni luk

Konzumacija luka izazvaće ne tako dobar dah, ali ovo povrće je zapravo odlično za predigru, jer podstiče libido i kod muškaraca i kod žena.

Beli luk

''Koristan je za seksualnu izdržljivost, a bodibilderi ga koriste za povećanje mišićne mase'', kaže Isadora. Beli luk sadrži alicin koji podiže temperaturu tela i povećava nivo testosterona.

Kajenski biber

Ovaj začin sadrži kapsaicin koji poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost što je izuzetno korisno za erekciju. Osim toga, ovaj biber deluje odmah.

Urme

Bogate su aminokiselinama koje povećavaju seksualnu izdržljivost, a u Africi poznate su kao snažan afrodizijak.

Smokve

Iako trenutno nije njihova sezona, ne zaboravite da sledeće leto upravo ovu voćku poslužite pre igrica u krevetu.

Losos i tuna

Ribe poput lososa i tune povećavaju mušku plodnost, a Isadora tvrdi i da podižu nivo dopamina koji se luči tokom orgazma. Lučenje dopamina izaziva bolje raspoloženje kod ljudi.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama