Ispostavilo se da mi je mnogo ljudi govorilo kako ću, kada postanem majka, biti neverovatno iscrpljena. Međutim, niko se nije našao da kaže da je moguće da ću mrzeti svog muža. Niko mi nije rekao da će biti trenutaka kada ću poželeti da ga smrvim. Tako da, dozvolite da sada ja vama kažem: Moguće je da ćete nakon porođaja mrzeti supruga.

Pogledajte i Suprug ispred dece: Ispovest majke kojoj je brak na prvom mestu

I verujte, moguće je da se dogodi svakome, bez obzira koliko se volite i koliko ste srećni. Ovde nije reč o tome koliko je vaša ljubav jaka i brak čvrst pre rođenja bebe, već o onome što sledi nakon rođenja. Ovo je sada naša priča, ali može da bude i vaša. Svačija. 

Sve one stvari na koje su me stariji roditelji upozoravali apsolutno su tačne. Bila sam toliko umorna da je bilo dana kada sam zaboravljala da li sam se uopšte istuširala, a čak se dešavalo da me nekad nije bilo briga da li jesam. I u svom tom haosu počela sam da se osećam jako loše. Nisam izlazila iz kuće, a i kada jesam, to je uglavnom bilo na po pola sata. Prvi put kada sam izašla napolje osećala sam se kao Gremlin na suncu, kao da sam skroz gola i kao da tu uopšte ne pripadam. Nisam viđala mnogo odraslih osoba, tako da nije bilo drugarica koje bi mi rekle da izmišljam i da zapravo izgledam sjajno. Moguće da mi je muž to pričao, ali znate već da se to ne računa toliko kao kada vam kaže druga žena. Hormoni u meni i dalje su divljali kao na koncertu Princa 80-ih godina, a sva moja pažnja i ljubav više nisu bile umerene na muža, već na bebu.

Pročitajte i Mama napada: Otvoreno pismo svim bezobzirnim muževima

I upravo tada, kada sam se osećala grozno, kada sam samoj sebi izgledala grozno, kada je moj muž bio jedina odrasla osoba koju sam viđala, kada je on jedini bio moja veza sa spoljnim svetom i kada je on jedini znao kroz šta prolazim (što ga je ujedno činilo i mojim najboljim prijateljem i najvećim neprijateljem), ja sam ga mrzela. Ali koga drugog bih mrzela? On je bio jedina osoba koja se u tim trenucima tu nalazila. 

A onda, jednog dana nekako se sve vratilo u normalu. Sve je iščezlo. Počela sam da se osećam bolje i da stvari vidim jasnije. Moj brak je bio pod znakom pitanja nedeljama, možda i mesecima, a onda sam samo jednog dana prestala da se pitam. Odjednom više nisam želela da ga smrvim ili da ga tresnem po sred nosa dok spava, jer uopšte ništa od svega nije bilo vezano za naš brak i odnos. Nikada i nije bilo. U pitanju je bila nova verzija nas i novi život koji je postao deo našeg. 

Pogledajte i Lajf kouč savetuje: Šta je neophodno za skladan brak

Moje crne misli o mogućem zločinu, kao i ludačko ponašanje nisu bili odraz našeg odnosa. To je u stvari bio deo onoga što se dešava kada od dvoje postanete troje, kada postanete porodica i kada se upoznajete sa novim, drugačijim životom, koji ćete veoma brzo isto tako ludački zavoleti.

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama