Goruće pitanje za sve brižne roditelje je: da li kada dobijete decu vaš seksualni život prestaje da postoji? Čini vam se da nema dovoljno vremena da se u toku dana posvetite samo svom partneru? To ne mora da bude baš tako.

PROČITAJTE I...Kontracepcija nakon porođaja

PROČITAJTE I...4 važna pitanja o seksu posle porođaja

Nedavne studije pokazale su da 80 odsto žena doživi pad seksualnog nagona nakon rođenja deteta, što samo dokazuje da niste jedine koje kroz to prolaze. Dve ključne prepreke su:

1. Fokusirani ste na brigu o deci pa ne shvatate da zanemarujete svog partnera ili,


2. Umorni ste posle posla i previše iscrpljeni da biste uradili bilo šta u spavaćoj sobi.

PROČITAJTE I...Seks nekoliko sati nakon porođaja - mit ili istina?

Ipak, važno je da se održi emotivna povezanost između oba partnera, a redovni seksualni odnosi doprinose tome. Njihov nedostatak, pak, narušava stabilnost veze. 


Iako na početku pronalaženje slobodnog vremena za intimni život nije baš lak zadatak, to ne znači da bi trebalo da odustanete od seksa. Prema doktorki Suzan Olds, postoji siguran način na koji možete da rešite ovaj problem. Ona je za mame osmislila kratke filmove koji će ih inspirisati da se seksualno aktiviraju. Pogledajte trejler jednog od filmova ovde .

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.


Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama