Možete li da poverujete med može biti vaš saveznik u mršavljenju? Nutricionista Majk Mekelnes ističe da med ima veliku metaboličku snagu i objašnjava da on podstiče promene u metabolizmu, zbog čega na telo deluje znatno bolje nego šećer, pa topi salo čak i tokom spavanja.

VIŠE: Dijeta u trudnoći?! Zaboravite!

Ova dijeta, što je najvažnije, ne podrazumeva izgladnjivanje, već zdraviji način ishrane, a nutricionisti smatraju da je moguće i do tri kilograma nedeljno - i to dok spavate! Kako Meklnes ističe, tajna ove dijete je u tome da se šećer zameni medom. Ipak, postoji i mala "caka", neophodno je dodari kašiicu meda u šoljicu ključale vode. Ukoliko se pridržavate ovog jednostavnog pravila, žudnja za šećerom će nestati, smatraju eksperti, kako prenosi Žena.

Ideje za ručak i večeru
- Supa od bundeve
- Salata od tunjevine
- Supa od piletine
- Piletina marinirana medom
- Salata s povrćem i medom

Međutim, neophodno je uvesti i druge izmene u jelovniku. Pogledajte listu dozvoljenih i zabranjenih materija...

VIŠE: Tri vrlo popularne dijete koje su opasne po zdravlje

Pravila:

  • Veliki broj ljudi veruje da je mast glavni neprijatelj kada je u pitanju gubitak težine, a zapravo postoji mnogo dokaza koji pokazuju da je krivac, zapravo, šećer. Zbog toga je potrebno da izbacite sve šećere i upotrebljavajte med kao alternativu. Započnite dan konzumiranjem kašićice meda pomešanom s šoljom tople vode, a isto ponovite i pola sata pre odlaska na spavanje. Takođe, stavite med na integralno pecivo, dodajte ga u jogurt i slično.
  • Odaberite nerafinisane ugljene hidrate (Integralni hleb, testenina i smeđi birinač bogati su biljnim vlaknima i korisni za probavu, te pružaju osećaj duže sitosti. Neka vaš tanjir bude pun dobrih proteinima i povrća.)
  • Proteini, proteini, proteini... (Time što jedete dovoljno proteina produžavate osećaj sitorsti i smanjujete potrebu za šećerom. Jedite ribu - ali nikako pohovanu, piletinu - bez kože, svinjetinu, govedinu, jaja. Uz to, preporučuju se jogurt, svež sir i mleko.
  • Salata, povrće i voće (Kada je u pitanju ova dijeta, jednostavno nema previše pravila za to koliko se salate sme jesti. Pojedite bar dve voćke dnevno.)

VIŠE: Postporođajna dijeta Kim Kardašijan

Zabranjeni su:

  • Brza hrana (Ova dijeta daje rezultate samo ako izbegavate kalorije koje se nalaze u prerađenoj hrani. Dakle, čips, kolači, keksići, gazirana pića, pržena i prerađena hrana i slično isu dopušteni za unos.)
  • Jednom nedeljno ne unosite ugljene hidrate.
  • Zaboravite na krompir

VIŠE: Ekspresno mršavljenje bez dijete - samo na reklami

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama