Kada se fotografkinja Alison Aliano venčala, postala je maćeha ćerkama bliznakinjama svog supruga. Iako ona uživa u svom novom načinu života i svojim obavezama oko ovih devojčica, svi joj neprestano postavljaju ista pitanja - kada će roditi decu i zar ne želi da ima svoju biološku decu.

Ova pitanja joj, kao priznaje, smetaju. Ona ćerke svog supruga odvodi lekaru, odlazi na njihove fudbalske utakmice, organizuje im igru, rođendanske zabave, odlaske u letnje kampove i štedi za njihov odlazak na koledž u jednom trenutku u budućnosti. Pa, ipak, društvo je neprestano podseća da ona nije njihova prava majka.

To ju je podstaklo da se zapita šta sintagma "prava majka", zapravo, znači i šta je to što majku čini - majkom.

Kako bi istražila ovo pitanje, Alison je posmatrala porodice u svakodnevnom životu i svojim foto-aparatom beležila njihove jednostavne, ali svakako dragocene momente. Tako je nastala serija fotografija pod nazivom "Prava majka", koja prikazuje različite tipove porodica - istopolne parove, maćehe, očuhe, usvojenu decu itd. Fokus svake od njenih fotografija je na majci, ženi u pokretu, koja grli, češlja, sluša, mazi svog mališana, koja živi držeći ga za ruku i voleći ga čitavim svojim bićem.

"Ono što sam pronašla bile su nedorečene priče: beskrajne i jednostavne manifestacije majčinstva", objašnjava Alison odgovor do kojeg je došla posmatrajući svoje fotografije.

Pogledajte emocije i trenutke koje je zabeležila i potražite i sami odgovor na pitanje šta čini pravu majku.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama