Nedoumica koja muči roditelje širom sveta jeste da li je detetu potreban dubak da bi prohodalo. Mnogi ga dobiju na poklon, kupe jer ga prijatelji imaju, ili pak misle kako čine uslugu svom detetu i pomažu mu. Ipak, postoji mnogo pitanja koja roditelji postavljaju kako bi saznali šta je najbolje za njihovo dete. Pitanja je mnogo, roditelji su zbunjeni, a nauka je sve više usaglašena u odluci ko i kada sme da koristi dubak.

Kome je dubak namenjen? Da li on pomaže u prohodavanju? Da li zdrava deca treba da ga koriste? Kakve posledice mogu nastati usled upotrebe dupka? Koje su najčešće povrede deteta? Kako da pomognemo detetu da prohoda? 

Yumamina stručna saradnica fizioterapeut i SI baby terapeut Snežana Milanović odgovorila je na najčešća pitanja roditelja u vezi sa upotrebom dupka. Pogledajte njene odgovore!

Pogledajte i...

Snežana Milanović, fizioterapeut

Snežana Milanović je diplomirani fizioterapeut i SI Baby terapeut. Osnivač privatne prakse 1997. godine - "Centar za korektivnu gimnastiku SM" i suosnivač Kabineta za senzornu integraciju i ranu intervenciju "Senzorijum" 2017. godine. Stručni saradnik magazina "Mama" od 2000. godine. Senzorno-integracijski pedagog, Marte Meo therapist/coleague trainer, Licencirani IAIM instruktor masaže beba. 

Kontakt: milanovic.fizio@gmail.com 

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama