Naslovna » Porodica » Blog stručnjaka »    Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista

Prim. dr med. Jasminka Komnenović, pedijatar-nutricionista

Prim. dr med. Jasminka Komnenović je međunarodno priznat pedijatar nutricionista, sa velikim brojem naučnih i stručnih referenci. Nakon završetka studija na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, zavšila je specijalizaciju pedijatrije 1993. godine. Subspecijalizaciju iz ishrane zdrave i bolesne dece okončala je 1996. godine, a subspecijalistički rad "Faktori predispozicije gojaznosti kod odojčadi" odbranila je 2000. godine. Godinu dana nakon toga dobija zvanje primarijusa.

Veći deo svog profesionalnog rada posvetila je ambulantnoj pedijatriji. Jedan je od retkih pedijatara na ovim prostorima, koji se bavi i prevencijom i problemima u vezi sa ishranom odojčadi i male dece. Knjiga "Od prvog obroka do školske užine", čiji je autor dr Komnenović, najprodavanija je u ovoj kategoriji i proglašena vodećom u regionu.

Dr Komnenović je objavila i izložila više desetina stručnih i naučnih radova, pretežno iz oblasti dečje ishrane. Učestvovala je na brojnih kongresima i simpozijumima i drugim stručnim skupovima, posvećenim opštoj pedijatriji i ishrani odojčadi i dece. Objavila je i značajan broj stručno-edukativnih članaka, po pozivu.  

Dr Komnenović je član Lekarske komore, Srpskog lekarskog društva, Udruženja pedijatara Srbije, ESPEN-a (European Society For Clinical Nutrition And Metabolism) i mreže pedijatrijskih stručnjaka Nutrition&Growth Network. Govori engleski jezik. Udata je i majka je dvoje dece.

Kontakt: doktor@drkomnenovic.rs

Nema rezultata za vaš upit.
Sve važne informacije o zdravlju trudnica, beba i mama, preporuke lekara, pedagoga, stomatolog i logopeda za pravilan razvoj dece, aktuelne vesti, zanimljivosti, provereni recepti i još mnogo toga - sve na vašoj mejl adresi. Izaberite grupu (jednu ili više) i prijavite se još danas! Uživajte u roditeljstvu!
Kalendar ovulacije
Prvi dan prošlog ciklusa