Čini se da se u poslednje vreme na rešavanju problema vršnjačkog nasilja sve više potencira. Sve češće slušamo o nasilju među dečacima i devojčicama u školama, gledamo potresne snimke i fotografije, a roditelji su sve više u strahu.

Sasvim razumljivo, pitanja je mnogo. Da li je nasilje u poslednje vreme zaista u porastu?

Koliko je vršnjačko nasilje često u našim školama? Ko su najčešće nasilnici? Koje vrste nasilja postoje? Kako se u školi rešava nasilje? Koliko je uloga roditelja važna? 

Kako bismo pronašli odgovore na neka osnovna pitanja koja muče roditelje, obratili smo se osobi koja se sa time svakodnevno susreće. Nevena Toskić, školski pedagog i saradnica portala Yumama, odgovorila je na pitanja koja su roditelji postavili.

Pogledajte i...

Nevena Toskić, pedagog

Diplomirala na Filozofskom fakultetu u Beogradu, odsek pedagogija. Već 10 godina bavi se pitanjima obrazovanja i vaspitanje dece uzrasta od tri do 14 godina i kontinuirano se usavršava. Organizator velikog broja radionica za decu. Realizator programa za učenike 7. i 8. razreda "Tinejdžer, to sam ja". Licencirani medijator. Vodi profesionalni poslovni Instagram profil pedagognevena.

Kontakt: toskicnevena@gmail.com

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama