Socijalizacija je ključni deo detetovog razvoja. Ona započinje sa roditeljima, ali svoj najveći razvoj dostiže upravo u društvu i među vršnjacima.

Roditelji se često pitaju na koji način se dete socijalizuje, kako da mu pomognu i zašto je to toliko važno. 

Samo neka od vaših pitanja su: Kako se dete socijalizuje? Koja je uloga roditelja? Zašto je važan odnos sa vršnjacima? Da li je stidljivost loša za dete? Da li se socijalne veštine uče ili nasleđuju? Kako razvijati socijalne veštine kod introvertnih mališana? Kako jačati detetovo samopouzdanje?

Defektolog Miljana Cvetković, Yumamina stručna saradnica, odgovorila je na vaša najčešća pitanja o socijalizaciji dece. Pogledajte našu najnoviju epizodu serijala Guglali ste.

Pogledajte i...

Miljana Cvetković, diplomirani defektolog

Miljana Cvetković je diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, na odseku za prevenciju i tretman poremećaja ponašanja. Nakon završenih studija svoje usavršavanje je nastavila u oblasti psihoterapije i savetovanja. Svoje radno iskustvo najpre je stekla radeći kao saradnica u nastavi na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u okviru predmeta socijalna psihologija. 

Trenutno radi kao stručni saradnik u predškolskoj ustanovi u Beogradu.

Takođe, bavi se pisanjem, kako u oblasti svoje profesije tako i van nje, a posebno interesovanje su joj oblasti ranog razvoja deteta, kao mentalno zdravlje dece i mladih.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama