Da, da, sva deca obožavaju da se igraju. I sama beba voli igrice shodno svom uzrastu i razvoju. Dobra stvar u svemu ovome je to što je igra zapravoveoma značajna po detetov razvoj. Na različite načine i drugačiji tipovi igara imaju mnoge dobrobiti po dete, kako na motorički, tako i na socioalno-emotivni razvoj.

Kako igra utiče na razvoj? Zbog čega je važno da se dete igra? Zašto dete treba da se igra sa vršnjacima? Da li je dobro da se dete igra samo? Šta ako je detetu dosadno? Kakva je uloga roditelja? Da li roditelji treba da nameću igre? Da li treba da dozvolim da dete igra igrice na telefonu?

Pitanja je mnogo, a Yumamina stručna saradnica defektolog Miljana Cvetković odgovorila je na ono što vas je najviše interesovalo. 

Pogledajte devetu epizodu Yumaminog serijala Guglali ste! 

Pogledajte i...

Miljana Cvetković, diplomirani defektolog

Miljana Cvetković je diplomirala na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju Univerziteta u Beogradu, na odseku za prevenciju i tretman poremećaja ponašanja. Nakon završenih studija svoje usavršavanje je nastavila u oblasti psihoterapije i savetovanja. Svoje radno iskustvo najpre je stekla radeći kao saradnica u nastavi na Fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju u okviru predmeta socijalna psihologija. 

Trenutno radi kao stručni saradnik u predškolskoj ustanovi u Beogradu.

Takođe, bavi se pisanjem, kako u oblasti svoje profesije tako i van nje, a posebno interesovanje su joj oblasti ranog razvoja deteta, kao mentalno zdravlje dece i mladih.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama