Problemi sa govorom kod mališana mogu se javiti u različitom uzrastu. Neki od njih se pojavljuju vrlo brzo, dok se neki javljaju kasnije, u zavisnosti od situacije i spoljnih faktora. 

Mnogi roditelji susreću se sa raznim problemima, a većina njih se može rešiti pravovremenim odlaskom logopedu. 

Šta je to alalija? Šta je razvojna disfazija? Zašto deca mucaju? Kakav je probem selektivni mutizam? Šta karakteriše autizam? Šta je to dislalija? Šta kada dete ima problem sa izgovorom glasa R?

Na pitanje koji su to najčešći problemi u govori, kako se koji manifestuje i leči, odgovorila je Yumamina dugogodišnja stručna saradnica logoped dr Nataša D. Čabarkapa u novoj epizodi Yumaminog serijala Guglali ste.

Pročitajte i...

Dr Nataša D. Čabarkapa, logoped

Dr Nataša D. Čabarkapa je logoped sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom sa raznovrsnim govorno-jezičkim problemima. Dvadeset godina rada u Institutu za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, podstaklo je da napiše više od 150 naučnih radova i tri monografije iz oblasti dečijeg leksikona i verbalnih asocijacija kod disfazične dece i kod dece sa normalnim govorno-jezičkim razvojem. Učestvovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama, ali je za nju naučni rad pratilac prakse, koju stavlja na prvo mesto. Trenutno radi u Logopedsko-edukativnom centru "Čabarkapa" koji je sama osnovala, a koji ima za cilj da,  zahvaljujući  multidisciplinarnom pristupu i udruživanjem različitih perspektiva stručnjaka, pomogne osobama sa problemima u govoru. I dalje se bavi naučnim istraživanjima, stručno se usavršava i veruje da osoba mora da kontinuirano radi na sebi da bi bila dobra u svom poslu.

Kontakt: office@logoped-drcabarkapa.com

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama