Ima li većeg ponosa i sreće roditelja nego kada dete kaže po prvi put Mama, Tata, Baka, Deka? Jedna od najdražih, ali i veoma važnih prekretnica u razvoju deteta jeste upravo ovaj neprocenljivi momenat. 

A kada je vreme za prvu reč? Koje reči dete najčešće prvo izgovori? Kako dolazi do prve reči i šta to sve njoj prethodi? Kako roditelji detetu mogu pomoći i kakva je njihova uloga? Zbog čega deca danas sve kasnije progovaraju?

Pitanja i nedoumica je mnogo, te je naša stručna saradnica, vama dobro poznata, logoped dr Nataša Čabarkapa rešila da vam da odgovore na sva vaša pitanja o PROGOVARANJU.

Pogledajte najnoviju epizodu Yumaminog serijala Guglali ste:

Dr Nataša D. Čabarkapa, logoped

Dr Nataša D. Čabarkapa je logoped sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom sa raznovrsnim govorno-jezičkim problemima. Dvadeset godina rada u Institutu za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, podstaklo je da napiše više od 150 naučnih radova i tri monografije iz oblasti dečijeg leksikona i verbalnih asocijacija kod disfazične dece i kod dece sa normalnim govorno-jezičkim razvojem. Učestvovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama, ali je za nju naučni rad pratilac prakse, koju stavlja na prvo mesto. Trenutno radi u Logopedsko-edukativnom centru "Čabarkapa" koji je sama osnovala, a koji ima za cilj da,  zahvaljujući  multidisciplinarnom pristupu i udruživanjem različitih perspektiva stručnjaka, pomogne osobama sa problemima u govoru. I dalje se bavi naučnim istraživanjima, stručno se usavršava i veruje da osoba mora da kontinuirano radi na sebi da bi bila dobra u svom poslu.

Kontakt: office@logoped-drcabarkapa.com

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama