Utorak, 20 h, jasno vam je šta to znači! Stigla je Yumamina nova epizoda serijala Guglali ste.

Polazak u školu predstavlja jednu od najvažnijih prekretnica u životu deteta, ali i njegovih roditelja. Pored ponosa, radosti i svih drugih predivnih emocija koje vas okupiraju jer je vaš mališan sada 'veliko dete', sasvim je razumljivo postaviti i veliki broj pitanja.

Polasku u školu prethodne mnoga testiranja deteta, koja pokazuju da li je dete spremno za ovaj važan korak. Logoped, psiholog i drugi stručnjaci procenjuju dete i donose svoj sud. 

Naša dugogodišnja stručna saradnica logoped dr Nataša D. Čabarkapa bila je gost u našoj najnovijoj epizodi, te je odgovorila na vaša pitanja u vezi sa polaskom u školu. 

Koja se testiranja vrše, šta sve dete mora da zna pred polazak u školu, šta da radite ukoliko stručnjaci smatraju da dete nije spremno i da polazak ipak treba da odložite, da li je onlajn nastava dobra za decu... Logoped odgovara na sva vaša pitanja u vezi sa polaskom u školu i ima važnu poruku za sve roditelje!

Pogledajte drugu epizodu Yumaminog serijala Guglali ste.

Dr Nataša D. Čabarkapa, logoped

Dr Nataša D. Čabarkapa je logoped sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa decom sa raznovrsnim govorno-jezičkim problemima. Dvadeset godina rada u Institutu za eksperimentalnu fonetiku i patologiju govora, podstaklo je da napiše više od 150 naučnih radova i tri monografije iz oblasti dečijeg leksikona i verbalnih asocijacija kod disfazične dece i kod dece sa normalnim govorno-jezičkim razvojem. Učestvovala je na brojnim nacionalnim i međunarodnim konferencijama, ali je za nju naučni rad pratilac prakse, koju stavlja na prvo mesto. Trenutno radi u Logopedsko-edukativnom centru "Čabarkapa" koji je sama osnovala, a koji ima za cilj da,  zahvaljujući  multidisciplinarnom pristupu i udruživanjem različitih perspektiva stručnjaka, pomogne osobama sa problemima u govoru. I dalje se bavi naučnim istraživanjima, stručno se usavršava i veruje da osoba mora da kontinuirano radi na sebi da bi bila dobra u svom poslu.

Kontakt: office@logoped-drcabarkapa.com

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama