PC PRESS 2013 - Yumama.com - Pobednik u kategoriji 'Porodica i zdravlje'
U našoj porodici neguje se duga tradicija praćenja sporta. Naša naklonost ne pripada samo određenom sportu ili sportisti, mi smo zaista zaljubljenici u čitavu tu ...
Naslovna > Online ordinacija

Online ordinacija

P: Moj sin od 3,5 godine, često noću škrguće zubima i to baš jako. Da li treba da brinem ili ne?
P: Poštovani, kolika pauza posle urađene kiretaže se preporučuje do sledeće trudnoće?
P: Imam bebu koja uskoro puni godinu dana, pa me zanima kada mogu da počnem da joj uvodim hranu koju spremam i za nas odrasle, znači malo sa začinima. Ili to još uvek treba da bude neslana hrana?
P: Moje dete pije profilaksu antibiotikom i probiotik Probiokid imuno već godinu dana. Da li probiotik sme da uzima svaki dan? Devojčica ima dve godine. Hvala.
P: Poštovani, kako krene hladno vreme mom sedmogodišnjem sinu se zapuši nos i to traje celu zimu. Ne znam više šta da radim. Nema temperaturu, ali ne može da izduva nos, niti da lepo spava, i to mu stvara nervozu. Poslednjih par večeri ga naparavamo nad bosiljkom. Kako da rešimo problem. Hvala unapred.
P: Mojoj bebi je na drugoj redovnoj kontroli ustanovljena rupica iznad rektuma, tačno ispod trtične kosti, kao da je neko iglom probušio. Doktorka je kao iz topa rekla - SPINA BIFIDA... Dobili smo uput za Tiršovu, ali tamo niko nije znao da mi kaže šta i kako. Gledala sam po internetu slike SB, i ja stvarno ne znam kakve to veze ima sa ovim što moj sin ima. Kada smo otišli na UZ stomaka, doktorka se čudila što su nas uopšte poslali na UZ i pitala gde mu je otvor na leđima. Rekla sam da ima rupicu kod rektuma. Baš se začudila zašto su rekli da je to SB. Pričali su mi o zastoju u motorici i slično, ali moj sin sada, sa devet meseci, priča već neke reči i hoda uz pridržavanje. Nema nikakve tečnosti koja izlazi iz te rupice, niti se ona, Bogu hvala, širi... Zanima me da li je moguće da je to nešto drugo, jednostavno nesrasla koža... O čemu je reč?
P: Imam sina od deset godina, kod koga se u poslednje vreme često pojavljuje bolna kuglica na piši i beličast sekret. Šta treba da preduzmem?
P: Moja ćerka ima 11 godina i želi da depilira ruke i noge. Da li je depilacija bezbedna po njeno zdravlje? Hvala.
P: Imam devojčicu od 17 meseci koja poslednje dve nedelje ima učestalu i tečniju stolicu (nije proliv). Ne znam da li to treba da me brine pošto je do sada imala normalnu stolicu – jednom do dva puta dnevno, a sada 4,5 puta, i to mnogo jačeg mirisa. Inače nema nikakvih drugih simptoma. Da li to može da bude od zubića? Da naglasim, u poslednje vreme mnogo češće i više jede nego inač.
P: Moj sin ima dve godine i česte upale krajnika. Kada je pravo vreme za operaciju krajnika? Hvala unapred. Mama Sanja
Imena beba
Kalendar ovulacije
Prvi dan prošlog ciklusa:
Ciklus:
dana

Anketa
Anketa: Razvoj kukova
Da li ste stavljali bebi široki povoj?
Online ordinacija

Potreban vam je savet lekara?


Pošaljite svoje pitanje na e-mail: redakcija@yumama.com, sa naznakom Online ordinacija.


Lekari zdravstvenog portala LekarInfo odgovoriće na najčešće postavljena pitanja iz oblasti ginekologije i pedijatrije.


Napomena: Online ordinacija je informativnog karaktera i nije namenjena za dijagnostikovanje i lečenje bolesti. Odgovore saradnika ne treba usvajati bez konsultacije sa Vašim ličnim lekarom. Yumama ne odgovara za postupke posetilaca koji uslede iz upotrebe lekarskih saveta objavljenih na našem sajtu.

Recepti
Recept slika Kolačići koji se ne peku: Domaće rum pločice
Čitava kuća zamirisaće na ove uksune domaće rum pločice koje se veoma jednostavno prave.
Recept slika Bez aditiva: Recept za domaću čokoladu (VIDEO)
Za pripremu ukusne domaće čokolade potrebno vam je malo vremena, ali savršenstvo ukusa ćete sigurno dugo pamtiti...
Recept slika Iz bakine sveske recepata, pravo na slavsku trpezu: Ukusna goveđa supa
Trenutno ste u slavskim pripremama, a dosadilo vam je da uslužujete goste istim specijalitetima svake godine? Evo našeg predloga!
Pogledajte ostale recepte
Zajednica
Yumama Google Play