Jedna od najomiljenijih planinskih destinacija za roditelje i decu (a i jedna od najbližih Beogradu) je turistički centar Divčibare na planini Maljen. U koje god godišnje doba da odete, nećete da pogrešite. Zahvaljujući prijatnoj, blagoj klimi, a posebno "ruži vetrova", Divčibare su poznate i kao vazdušnja banja, naročito pogodna za ublažavanje tegoba u slučaju anemije, astme i hroničnog bronhitisa. 

Zahvaljujući prijatnoj, blagoj klimi, a posebno "ruži vetrova", Divčibare su poznate i kao vazdušnja banja, naročito pogodna za ublažavanje tegoba u slučaju anemije, astme i hroničnog bronhitisaBlage padine, livade sa mekom travom, prošarane narcisima, miris borova, jela i smrča, dugo ćete pamtiti po povratku u svakodnevicu. Ovo područje obiluje potocima i rečicama, ali je najinteresantniji vodopad "Skakalo", kojeg pravi reka Manastirica, jedna od prirodnih atrakcija ovog kraja.

Kada je u pitanju smeštaj, možete da se odlučite za iznajmljivanje soba ili čitave vikendice, kojih ima dosta na Divčibarama, ali i za nedavno renoviran istoimeni hotel, kategorizacije četiri zvezdice.  

Etno selo Gostoljublje

Ukoliko ste zainteresovani za potpuni ugođaj seoskog turizma, pravo mesto za vas i vašu porodicu je etno selo "Gostoljublje". Reč je o "pravom" poljoprivrednom domaćinstvu, koje je svoja vrata otvorilo radoznalim turistima, nudeći sve blagodeti zdravog seoskog života, uz uživanje u domaćoj kuhinji: od svežih mlečnih proizvoda, do tradicionalnih jela u autentičnoj drvenoj kućici - vajatu.
Domaćinstvo raspolaže sa jednim četvorokrevetnim i pet trokrevetnih vajata, kao i kućom za goste sa četiri dvokrevetne sobe, a do kraja jula se očekuje završetak novog vajata sa tri zasebna apartmana. Osim divne travnate površine, zgodne za igranje sa vašim mališanima, tu je i kutak posebno uređen za decu, ali i bazen.