U Jagodini se nalazi jedini akvapark u Srbiji, na čijim toboganima, u jednom od šest bazena, možete da se ludo zabavite. Među njima je i onaj napravljen specijalno za vodene aktivnosti najmlađih. Početak kupališne sezone se i ove godine poklopio sa poslednjim nedeljama školske godine, pa su bazeni zvanično otvoreni 1. juna. Deca do 12 godina starosti plaćaju upola manje od cene ulaznice za odrasle.

No, akvapark nije jedino što Jagodina može da ponudi. Ovde možete lepo da se provedete u Muzeju voštanih figura, Muzeju naivne umetnosti, ili Zoološkom vrtu - u kojem je preko 70 životinjskih vrsta. Ulaz za mališane do pet godina je slobodan. Na samom ulazu će vas dočekati vodiči, koji će da vas povedu u obilazak vrta i upoznaju sa životinjama. U svakom slučaju, i vi i vaša deca ćete se sjajno provesti obilazeći Jagodinu. 

Surduk

Ako vam se dopada da obilazite bazenske komplekse, preporučujemo da posetite "Horizont" u Surduku, na 25 kilometara od Stare Pazove. Ovaj kompleks obuhvata veliki bazen sa vodenim igrama, bazen za opuštanje, dečji bazen, dva sportska bazena za igre sa loptom, kao i pet izdvojenih đakuzi bazena. Upotreba ležaljke i suncobrana se ne naplaćuje. Za najmlađe, tu je i dečje igralište.