+ Reply to Thread
Strana 2 od 2
PrviPrvi 1 2
Prikazivanje rezultata 11 do 18 od 18

Tema: Sta raditi sa deteto koje sve zna

 1. #11
  Senior Member
  Datum pristupanja
  Apr 2010
  Posts
  90
  Ja radim u školi, imam i nadarenih klinaca i, veruj, nisu na gubitku. Postoji dodatna nastava, takmičenja iz skoro svih predmeta, ko je posebno talentovan, ima svoju šansu.

 2. #12
  Senior Member mama Taca's Avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2010
  Lokacija
  Obrenovac
  Posts
  578
  Gde si ti ? Naravno da nisu na gubitku, oni uvek isplivaju, sto zaslugom roditelja sto uzajamnim radom sa uciteljima ili nastavnicima. Ja sam od onih mama koja jos uvek postuje obrazovanje.Ranije kada ucenik dobije slabiju ocenu roditelji dohvate dete dete i pitaju " STA JE OVO" , a sada kada dete donese slabu ocenu roditelji dohvate nastavnika ili ucitelja i pitaju"STA JE OVO"... ja sam za prvu varijantu, ako se ne slazem sa necim sto cuje u skoli od predavaca ne kazem to detetu vec odem i to razresim sa njima...mada toga nije bilo, bar ne za sada ne da bi se o tome pricalo.Moram priznati da mi se svidjaju tvoji stavovi.

 3. #13
  Senior Member
  Datum pristupanja
  Apr 2010
  Posts
  90
  Mama Taco, slažem se sa tobom. Nije nastavnik svemoguć, pa da sva deca imaju petice, ali, na žalost, postoje razni ljudi u prosveti, mnogima bi trebalo zabraniti rad sa decom. Posao se kod nas dobija preko veze, stručnost i psihološka podobnost za prosvetnog radnika su potpuno nebitne.

 4. #14
  Senior Member mama Taca's Avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2010
  Lokacija
  Obrenovac
  Posts
  578
  Nazalost i raznih roditelja ima...Ali nastavnici su nesto na sta dete treba da se prilagodi, uz pomoc roditelja...nije nikakva pomoc ako ce roditelj za sve i svasta da intervenise...onda dete ocekuje pomoc i podrsku uvek...Od mojih ocekujem da budu pazljivi na casu, da redovno odradjuju obaveze da ne prigovaraju predavacu i rade najbolje sto mogu... ako to tako rade, uspeh ne moze izostati, a ako i izostane onda treba preispitati sebe pa tek onda nastavnika.Slazem se da ih ima svakakvih, ali ce se dete za vreme svog skolovanja i u zivotu sretati sa raznim ljudima, treba da nauci sta moze, sta ne moze... a sta moze ali samo ponekad...Ima puno toga sto roditelj treba da odradi, da bi njegovo dete moglo samostalno i da uci i da radi.Do sada nismo imali nikakvih problema kao sto rekoh, bas naprotiv imamo vrlo prijatne uspomene da dosadasnje skolovanje... i nije to SAMO ZATO STO JE MOJE DETE ODLICAN DJAK, on se nije rodio ni naucen ni odlican.Zato ti uopste ne zavidim na poslu.Oni koji rade u prosveti i obavljaju svoj posao savesno, vrlo dobro znaju kakav je to SIZIFOV posao.A, po tvojoj reakciji, rekla bi da si ti jedna od tih, zato zelim ti svu srecu!!!!

 5. #15
  Administrator
  Datum pristupanja
  Apr 2010
  Posts
  40
  Pridruzujem se mama Tacinim zeljama! I ja mislim da je prosvetnim radnicima danas bas tesko jer su neki roditelji nemoguci, a deca uopste nemaju respekta prema nastavnicima i uopste prema starijima od sebe. Moje dete ima nastavnicu koja mnogo trazi, ali i mnogo daje, sto ja veoma cenim!

 6. #16
  Senior Member mama Taca's Avatar
  Datum pristupanja
  Apr 2010
  Lokacija
  Obrenovac
  Posts
  578
  Zaista, volim stroge, autoritete koji mnogo traze, ali i mnogo daju... kod takvih dete moze mnogo da nauci...Mi, roditelji i prosvetni radnici vajamo male ljude, i samo od nas zavisi kakvi ce biti kada odrastu...zato bi trebalo da pazimo na svaki korak i svaku rec.

 7. #17
  Junior Member
  Datum pristupanja
  Feb 2011
  Lokacija
  Novi Sad
  Posts
  24
  Ne brinite. Sam pazite da u društvenom smislu ne izdvojite dete iz generacije. Meni su predlagali više puta da sin završi 2 razreda u jednoj godini,
  posle konsultacija sa stručnjacima ostavila sam ga sa generacijom, jer kod takve dece emocionalna i socijalna inteligencija zaostaju po 3 godine za umnom.
  I dalje odgovarajte na sva pitanja koja vam dete postavlja, ali ga stalno podstičite na igru i druženje sa drugom decom.

 8. #18
  Junior Member
  Datum pristupanja
  Feb 2011
  Lokacija
  Novi Sad
  Posts
  24
  Moje iskustvo.
  Predlagali su mi da dete završi 2 razreda u jednoj godini. Prvo sam odvela sina na testiranje kod stručnjaka, i rečeno mi je da je nadprosečno inteligentan, ali da njegova emotivna i socijalna inteligencija zaostaju za umnom više od 3 godine (uobičajeno je u tom periodu oko 8 meseci)
  Ostao je sa svojom generacijom, ali sam stalno pazila da ga škola ne uproseči. Išao je u dodatne škole matematike, informatike i jezika.
  Sada ima 26 godina, asistent je na fakultetu i završava doktorske studije. Ništa nije propustio, naprotiv, pošto je brzo učio više se provodio od ostale dece.
  Vaše dete je Vaša budućnost!

+ Reply to Thread

Dozvole postovanja

 • Vi ne možete postovati nove Teme
 • Vi ne možete postovati odgovore
 • Vi ne možete postavljati attachmente
 • Vi ne možete editovati svoje postove