Od trenutka kada se ostvarimo u ulozi roditelja, mi smo na oprezu. Kako vreme prolazi, sve se detaljnije bavimo određenim pitanjima dečjeg zdravlja i postajemo pravi stručnjaci za vađenje zubića metodom "končić-kvaka" i kao najspretnije medicinske sestre pravimo obloge i noći provodimo mereći temperaturu detetu.

Međutim, postoje zdravstvena stanja za koja se može pobrinuti isključivo lekar, zbog čega je važno znati kada je pravi trenutak da brigu o mališanu prepustite stručnom licu.

Imajte na umu da roditelj, koliko god brižan bio, ne može znati sve - koja se telesna temperatura smatra visokom, koja vrsta bola u stomaku ukazuje na virus, kada je vreme za odlazak u urgentni centar, a kada za posetu pedijatru.

"Roditelji bi uvek trebalo da budu na oprezu i da potraže medicinsku pomoć kad god se zabrinu", veruje pedijatar dr Anita Čandra-Puri, portparolka Američke pedijatrijske akademije.

Zbog toga su stručnjaci za dečje zdravlje za sajt Parents izdvojili dvanaest simptoma koji zahtevaju posetu lekaru, a mi vam ih prenosimo u galeriji...

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama