Koronavirus najnovije

Bez obzira na to da li je vaš mališan prerastao svoj krevetac ili vam je ovaj komad nameštaja potreban za mlađe dete, prelaz iz krevetića u veliki krevet može biti komplikovan i, za neku decu, zastrašujući.

Prelazak u krevet koji je prostraniji i duži, naročito ukoliko ispod njega ima slobodnog prostora, može biti prilično neprijatan i mnogim mališanima je potrebno da se priviknu na ovakvu promenu. Zato i ne čudi što neki dečaci i devojčice prvih nekoliko noći u svom novom, velikom krevetu ne spavaju, već često ustaju, plaču ili odlaze u roditeljski krevet. Štaviše, jedna mama se požalila da je njena ćerka svoje prve večeri u krevetu za velike devojčice ustala čak 153 puta!

Ipak, ovaj prelaz ne mora biti noćna mora iako predstavlja važan i krupan korak u odrastanju. Ukoliko ispratite sledeća četiri koraka, vaš mališan će ubrzo biti udobno ušuškan i u dubokom snu.

Priredila: Tamara Sorak

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama