U određenim periodima tokom razvoja, dete počinje da se inati i suprotstavlja starijima. To nisu jednostavne situacije za roditelje, ali stručnjaci savetuju kako možete izaći na kraj sa neposlušnim i tvrdoglavim mališanom.

Kada se inati, možete mu pomoći tako što nećete sami stvarati dodatnu nervozu i produbljivati konflikt. Za početak preispitajte i svoju listu pravila i zabrana. Objasnite detetu kratko i jasno šta tačno zahtevate od njega, bez dugih predavanja. U svemu je važna doslednost, pa i u odnosu sa najmlađima. Ništa više ne može da ga zbuni nego kada mu jednom nešto dopustite, pa onda zabranite.

Češće grlite dete, a u njegovim mirnim "fazama" recite mu koliko ga volite. Podržite ga u situacijama kad nastoji da bude samostalno i to na konkretnim primerima. Bez ikakvih izgovora, nađite vremena za zajedničke poduhvate u kojima dete diktira tempo. Ako osetite da niste dorasli nekim situacijama, nije sramota da potražite na vreme stručni savet.

Pročitajte i:

Zapratite nas i na Instagramu!

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Uživajte u roditeljstvu! (@yumama.rs)

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama