Nedavna studija o telesnom kažnjavanju pokazala je da roditelji svoju decu tuku češće nego što mislimo. Što je najvažnije, ova studija je pokazala da je fizičko kažnjavanje nedelotvorna metoda odgajanja.

Budući da je 73 odsto dece čekalo manje od 10 minuta da bi ponovilo svoj bezobrazluk, ova studija je potvrdila da batine nisu najefikasniji način.

"Mnogi roditelji raguju na loše ponašanje svoje dece tako što im oduzimaju igračke, uskraćuju im druženja i šalju ih u ćošak. Ali, za decu jake volje, kakva sam bila ja, nijedna od ovih metoda nije delovala".

Kao i mnoga deca sa sindromom nedostatka pažnje, Renej je bila dete koje je nestašluke pravilo iz dosade i bilo joj je potrebno da se nečim zaokupira.

"Srećom, moj otac je to rano shvatio i razvio je svoj disciplinski sistem koji je odmah dao rezultate i dugoročno mi doneo dobrobit".

Otac joj je bio visoki stručni vojni veteran i hirug.

"Nisam baš bila srećna što sam jedina petogodišnjakinja koja je imala inspekcije sobe i koja je morala sve svoje igračke da složi pre nego što se izađe", kaže Vilijams.

Koji uspešan metod vaspitanja je njen tata primenjivao, saznajte OVDE.

 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama