Koronavirus najnovije

Kada vaš mališan ispolji nepoželjno ponašanje, kako reagujete?

Vaspitanje dece je, definitivno, jedna od velikih životnih mudrosti koje se ne uče, već znanja o tome koji su načini najbolji stičemo usput. Upravo iz tog razloga pedagozi savetuju da mame i tate probaju različite vaspitne metode za disciplinovanje mališana koji imaju napade besa, ponašaju se nepristojno, odbijaju da jedu i sl, a potom se odluče za način koji se pokazuje kao najdelotvorniji u odnosu s njihovim detetom.

Obratite pažnju na to kako različiti stilovi odgovaraju ličnosti vašeg deteta, ali imajte na umu da na početku procesa odabira metode za disciplinovanje treba da budete fleksibilni.

Takođe, ni u jednom trenutku, čak ni kada su situacije u koje vas smešta vaš nevaljali mališan, ne zaboravite svoj krajnji cilj: promenu detetovog ponašanja, odnosno eliminaciju nepoželjne pojave - čačkanja nosića, pravljenja scena u supermarketu i sl.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama