Kada je vreme loše i svi su unutra, teško je pronaći zabavu za sve članove porodice, te roditelji i deca mogu da postanu nervozni. Ali vreme provedeno ukući, ne mora da znači dosadu, jer postoje brojne zabavne aktivnosti koje možete da radite sa decom.

Zato sa vama delimo ideje, kako možete provesti vreme sa decom i dobro se zabaviti, čak i ako je napolju lije kao iz kabla. 

1. Vežbajte pisanje 

Ako imate predškolca ili dete u prvom razredu, ovo je idealna prilika da učite slova i da čitate. Ukoliko je vaše dete starije, vežbajte kad se "ne" piše odvojeno, šta se sve piše velikim slovom itd.

2. Društvene igre

Društvene igre su zabavan način da se takmičite. Igrajte različite igre i zapisujte rezultate.

3. Salon lepote

Ako imate devojčicu koja obožava da se sređuje, zgrabite trake, šnalice i viklere i bacite se na posao. Smišljajte i pravite nove frizure, inspiraciju takođe možete naći na Internetu. Možda će vam se svideti vaš novi izgled. Ovo su naši predlozi:

4. Pravite ljigavce 

Napravite u domaćoj radinosti ljigavca, a recept potražite na linku:

5. Lutkarska predstava

Pronađite neke stare čarape i napravite lutke od njih. Napravite pozornicu od kartonskih kutija. Možete ih ukrasiti pomoćU boja ili šarenog papira. Naravno, snimite sve, jer je velika verovatnoća da će vaši mališani obožavati da gledaju predstavu iznova. 

6. Pričanje priča

Pustite decu da odaberu omiljenu knjigu i čitajte je svima. Čak i ako su vaša deca mala i ne znaju da čitaju, uvek je zabavno da ih pustite da sami smisle priču gledajući u slike koje odaberete. 

7. Gumena jaja 

Ok, znamo da za ovaj eksperiment treba dva dana, ali vredi. Ako do sada niste jaje pretvorili u gumu, sad je pravo vreme. Sve što treba da uradite je da potopite jaje u sirće na nekoliko dana i kad ga izvadite ono će biti kao guma. Kul zar ne?!

8. Sagradite zamak u stanu/kući 

Svi se sećamo kako je zabavno bilo dok smo to radili kao klinci. Zamislite kako će tek biti zabavno dok to radite kao odrasla osoba, a svu krivicu možete da svalite na decu. Zgrabite ćebiće, jastuke i budite krativni.

9. Iskoristite prednosti moderne tehnologije 

Pretražite na internetu koji su dokumentarci ili edukativni programi zanimljivi za vaše dete ili potražite ideje za igre u vašem dvorcu. A ovo su naši predlozi: 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama