Naučnici Univerziteta u Eseksu sproveli su istraživanje o tome imaju li devojčice koje su u svojoj porodici prve rođene u odnosu na ostalu decu predispozicije da budu uspešnije od svoje mlađe braće i sestara. Rezultati su pokazali da to jeste slučaj, pre svega zahvaljujući boljem obrazovanju koje stiču.

Takođe, uzrokom uspešnosti prvorođene dece smatraju se fokusiranost mama i tata na prvo dete, a postoji i teorija da su deca koja su prva rođena inteligentnija.

Kao primer uspešnih prvorođenih dama, britanski Daily Mail navodi popularna imena dama koje su, svaka u svojoj oblasti, najuticajnije. Tu spadaju,r ecimo, Bijonse, Dž. K. Rouling, Hilari Klinton i Opra Vinfri.

Uz to, rezultati istraživanja pokazali su da, bez obzira na obrazovanje i vrstu posla koju roditelji obavljaju, prvorođeni mališani imaju oko sedam procenata više šansi da budu uspešnija od braće i sestara.

Ipak, tim koji je sproveo istraživanje napominje da su njihovi nalazi pokazali da, ukoliko razlika između prvog i drugog deteta najmanje četiri godine, postoji verovatnoća da će i mlađe dete beležiti značajne uspehe.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama