1. Insekti, zmajevi, Lego kockice, Majnkraft (šta god to bilo) su najbolja stvar na svetu.

Postojaće mnogo stvari za koje će se vaš sin zainteresovati (postati opsesivan), a koje vama neće značiti apsolutno ništa.

Pričaće o njima stalno, sa očiglednim uzbuđenjem, dok vi ne budete poželeli da viljuškom probijete svoje slušne kanale kako biste se oslobodili ove torture.

Pogledajte i Vaspitanje dečaka: Od maminog sina do uzornog muža i oca

2. Jednom kada bude piškio napolju, neće prestati.

Verovatno jeste uživanje piškiti bilo kada i bilo gde, ali kada vaš sin otkrije ovu mogućnost i radost, neće nikad hteti da prestane, iako je svega dva metra udaljen od toaleta.


Pogledajte i 8 stvari koje bi roditelji dečaka trebalo da znaju

3. Prdeži su najsmežnija stvar IKADA.

Ne samo da su smešni, nego moraju biti i najavljivani svaki put. I ako neko drugi prdne, neće proći neopaženo, on će glasno i ponosno to objaviti celom svetu. I onda će smisliti i pesmicu. Ili lažirati prdeže na sve moguće načine.

4. Podrigivanje je sledeća najsmešnija stvar IKADA.

Vaš sin će popiti šta god se nađe u njegovoj blizini samo kako bi mogao da proizvede najjače moguće podrigivanje. Pokušaće da govori azbuku dok podriguje, izgovoriće reč "podrigivanje" dok podriguje, radiće šta god bude mogao dok u isto vreme podriguje. Rankiraće ih, i ovo će da radi i za vreme porodične večere... u restoranu.

5. Stopala smrde kao sama smrt.

Ozbiljno, neka vam ne padne na pamet da približite stopala, čarape i obuću vašeg sina bilo gde blizu nosa, osim ako ne želite da vam nos otpadne i pobegne. Predlažemo odlaganje obuće napolju, u litri osveživača.

Pogledajte i Šta sve mame dečaka moraju znati?

6. Zubi se mogu prati iako četkica nije skvašena.

Kažete im da odu da operu zube, oni ostanu u kupatilu 45 minuta, i opet nekako zaborave. A kada ih pitate da li su to uradili, ubeđivaće vas da jesu, a četkica će biti suva kao Sahara.

7. Oni odrastu, a ništa od ovoga se ne promeni.

Ovo je strašnije od svega ostalog. 

*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama