1. Sa dve godine jedva pričaju. Sa tri 'ne zaklapaju'.

2. Sa dve godine plaču. Sa tri se dramatično bacaju po podu i izgledaju kao da ih je nešto obuzelo.

3. Kada imaju tri godine rado jedu sve što im servirate. Sa tri godine jedu tri namirnice od kojih je jedna pomfrit.

4. Kada imaju dve godine kupanje traje deset minuta, a rezultat je čisto dete. Kada kupate dete od tri godine, sat vremena ste u kupatilu koje je skroz mokro, kao i vi.

5. U toku druge godine još uvek nose pelene koje menjate po potrebi. U trećoj godini koriste nošu i čitav svet se vrti oko piše i obavljanja nužde.

Foto: Shutterstock

6. Kada vodite dvogodišnjaka u prodavnicu možete da mu date kutiju žitarica da zvecka njima i mirni ste. Sa tri godine, oni diktiraju spisak i stavljaju stvari u korpu.

7. Sa dve godine ih vi oblačite i izgledaju neodoljivo. Sa tri insistiraju da se obuku sami i izgledaju kao da su pobegli iz cirkusa.

8. Sa dve godine ne vole da se prljaju. Sa tri godine se valjaju u prašini.

9. Kada imaju dve godine dozvoljavaju da im pomognete da nešto urade, što onda završe brže. Kada imaju tri godine sve mogu da urade sami, što traje večno.

10. Kada imaju dve godine poslednje u njihovim glavicama je da manipulišu. Kada imaju tri godine oni su vaši gospodari, i vi to znate.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama