Na ulicama se sve češće mogu videti trogodišnjaci, pa i starija deca u kolicima za bebe. Sa jedne strane, ne možete da nemate razumevanja za roditelje: ponekad je stvarno teško odupreti se tome da mališana spakujete u kolica, ako ste veoma umorni ili imate sto obaveza koje morate da obavite dok je dete sa vama. Sa druge strane, ta kolica se sa razlogom zovu kolica za bebe.

Pročitajte i... Do kada je opravdano voziti decu u kolicima

Ako dete koje je već uveliko prohodalo suviše vremena provodi u kišobran kolicima, povećava se rizik od gojaznosti, ali i od problema sa kičmom i zglobovima, a dete može imati i problema sa držanjem tokom odrastanja.

Pročitajte i... Kako odabrati dečja kolica

Potrudite se da naviknete i sebe i svoje dete da hodate držeći se za ruke kada idete u nabavku ili u šetnju. Na taj način ćete sačuvati detetovo zdravlje, a i dete će lakše usvojiti naviku da mora da se kreće u mlađem uzrastu.

Pročitajte i... Nikad nisam koristila kolica za bebe i evo šta sam naučila

Ukoliko ipak još ne možete (ili ne želite) da kolica sklopite jednom zauvek, imajte u vidu da negativne efekte produženog korišćenja ovog "prevoznog" sredstva možete da predupredite time što ćete na svakih sat vremena vožnje dete izvaditi bar na pet minuta i pomoći mu da se istegne.

Pročitajte i... 10 važnih stvari pri izboru kolica

U ovom videu nalaze se fantastične vežbice istezanja namenjene mališanima koje će pozitivno uticati na zdravlje detetove kičme. 

Izvor: Mondo


*Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici -YuMama.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama