Foto: Shutterstock

7. Dok vaše dete ponavlja "Neeee", a vi ga ućutkujete, pomerajte svoje ruke brzinom svetlosti. Obavezno vodite računa da nijedan deo tela ne ostane nepokriven. Bog je vaš svedok - neće biti opekotina ove godine! 

8. Ako se situacija otrgne kontroli i dete izvede "riba pokret" ( i ne daj Bože pobegne), odmah budite spremni da ga jurite. Mala deca se lako hvataju. Međutim, ako imate posla sa genijalnim đavolkom, može se dogoditi da trči i dere se: “Ti nisi moj GAZDA” dok skida kremu sa sebe i baca je po nameštaju. Ukoliko vam se to dogodi, suzdržite se od bacanja omiljene igračke u mašinu za mlevenje mesa i umesto toga mirno pozovite pojačanje.

9. Kada pojačanje (tata ili veoma sposoban pas) najzad stigne, odredite ga za Zvaničnog nosača, onda delikatno, ali besno, namažite kremu na malo i nesrećno lice ispred vas. Ukoliko krema slučajno upadne u detetove oči, nos ili usta, obavezno prebacite da se to ne bi dogodilo da je hteo da sluša.

10. Kada svaki kvadratni centimetar detetovog tela prekrijete tankim slojem kreme, obucite dete u kupaći. U zavisnosti od količine otimanja, ova akcija može vam pomoći u sagorevanju kalorija. Vodite računa da ne dihidrirate, pa tako uz sebe držite flašicu vode.

11. Sada kada dete ima više zaštite od sunca nego što bi imalo čudovište iz podruma, konačno ste slobodni. Otvorite ulazna vrata, izađite napolje sa svojom porodicom i zabavljajte se. Vi to zaslužujete! Ali ne zaboravite - krema treba da se nanese ponovo za dva sata.

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama