Iako zakonom zabranjeno za decu, postoje slučajevi kada tetoviranje može da posluži kao preventivna mera od neželjenih situacija. 

Korisnik sajta "Redit", pod nadimkom Thrwydad, otac je blizanaca, 12-mesečnih Adama i Ejrona. Dečaci su prerano rođeni i veoma su sitni, a Ejron ima i velike zdravstvene probleme. Zbog njihovog identičnog izgleda, teško ih je raspoznati i upravo je to bio uzrok jedne zamalo fatalne nezgode.

"Ejron na svaka četiri sata mora da dobija lekove, a ukoliko ne dobije to vodi do teških posledica. Kako su gotovo identični teško ih i mi raspoznajemo, stoga moja supruga svaki dan obeležava Ejrona sa posebnim markerom za osetljivu kožu.Jednom kada su dečaci bili kod bake,ona ih je okupila, oznaka se isprala i baka je slučajno dala Ejronove lekove Adamu. Tada su obojica završila u bolnici. Ovo je ekstrema situacija i svakako ne želimo opet da rizikujemo. I pre su se događale zamene, ali nikada ovako opasne. Isprobali smo sva privremena rešenja, ali sada tražimo trajno. Tako sam pronašao savet o tetoviranju tačkice ili bušenje uva. Mogao sam da izgubim obojicu svojih sinova i očajan sam". Ovo je napisao otac Ejrona i Adama na pomenutom sajtu.

On smatra da je tetoviranje jedino pravo rešenje, ali i dalje je u dilemi, da li bi smeo to da napravi ili ne. Većina korisnika mu je odmah pružila podršku, a između ostalog neki od njih su se našli u slčnoj situaciji i tetovirali su svoje blizance.

U većini zemalja sveta tetoviranje osoba mlađih od 16 godina je zakonom zabranjeno. Stručnjaci ipak misle kako je u ovakvoj situaciji tetoviranje deteta u potpunosti opravdano. Malena tačkica na dnu detetovog stopala ne može da naškodi zdravlju, ali može da spasi život u ekstremnim situacijama poput ove. 

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama