Dojenje je nešto najbolje što možete pružiti bebi. Ipak, to traje određeni period. Iskoristite priliku da sednete, odmorite se i uživate u stvaranju divne veze sa svojom bebom.

U isto vreme, dojenje vam može uštedeti mnogo vremena. Zato izdvajamo kratku listu stvari koje možete raditi dok dojite bebu.

1. Pričajte sa bebom, pevajte joj

Nema boljeg načina da uživate u bliskosti i stvorite posebnu vezu sa svojim detetom. Na ovaj način joj pomažete i u razvoju.

2. Jedite

Znamo koliko obroka preskačete zbog obaveza. Zato, dok jede beba, jedite i vi! Podsećamo vas i da obratite pažnju na zdravu ishranu u periodu dojenja.

3. Pijte vodu

Ne zaboravite da se hidrirate. To je važno i za vaše i za bebino zdravlje.

4. Povežite se sa porodicom 

Uvek možete napisati par poruka, obaviti poziv, pa čak i putem videa, i tako se ispričati sa najmilijima.

5. Pričajte sa drugaricom

Savršena prilika da obnovite svoj društveni život, makar i putem društvenih mreža. Ma koliko bili u obavezama oko bebe, važno je da održavate prijateljske

odnose. Dojenje je idealna prilika kada sedite, ne jurite okolo, a beba je potpuno mirna.

6. Čitajte

Ako vam nije udobno da pored bebe držite knjigu, uvek možete čitati onlajn. Vidite, tehnologija zapravo ima mnogo dobrih strana!

7. Slušajte audioknjigu

Niste tip koji voli da čita? Onda su audioknjige odličan izbor za vas.

8. Slušajte muziku

Pustite svoje omiljene pesme i uživajte u njima. I beba će ih voleti, garantujemo! Muzika ima udeo u bebinom razvoju, takođe.

Pročitajte i...

Najnovije vesti, rezultate medicinskih istraživanja i savete stručnjaka na temu roditeljstva, zdravlja i lepote možete pratiti na našoj Fejsbuk stranici - YuMama